Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TK

osvetitel

31. 10. 2009 3:27
S vyznamenanim K. Gotta jakozto propagatora

Ceskoslovenske kultury v zahranici se da souhlasit . Dojem po sobe zanechal jak ve Vegas, tak na ruznych Nemeckych podnicich  zde v  USA , kam byl Nemci pozvan,  a vydavan podobne jako ta "skoda lasky " ,( prodana sveho casu americanum), za nemecky original,  nezli je sam K.Gott opravil zeje Cech a ne Nemec !!  Potud je vse OK. Co me ale udivuje, je jeho angazovanost na prednim miste v tom divadle , pri podepisovani te "anticharty" , zacoz dluzi bud vysvetleni, nebo omluvu tem "chartistum" ( zrovnatak jako vsichni kteri se zachovali jako ON), pokud tomu sami neverili a tem chartistum zneprijemnili zivot pouze  ze strachu o svou karieru , nebo z jinych duvodu ! Kazdopadne by bylo lepsi  vysvetlit jako to udelala E. Pilarova , jake pohnutky K.Gotta vedli k jeho cinum v dobe, kdy mel takove postaveni doma i za hranicema CSSR , ze si mohl dovolit to same jako N.Urbankova a J. Suchy , a nejspis by neriskoval vubec nic , protoze rezim ho v te dobe potreboval vice nezli on ten rezim >>>>

0 0
možnosti
TK

osvetitel

31. 10. 2009 3:32
Re: S vyznamenanim K. Gotta jakozto propagatora

a nejspis by Gottovi stacilo zmizet v dobe podepisovani do ciziny , jako to udelala v te dobe Vondrackova !!! Takze podle meho nazoru by bylo lepsi se zachovat jako E. Pilarova, na misto mlzeni , nebo ukazovani prostrednicku ! Nikdo by mu zato nic nevycital,  protoze vetsinna Cechoslovaku kteri v te dobe budovali sve kariery , si s K.Gottem nema opravdu co vycitat !!!!

0 0
možnosti
C

Camino

31. 10. 2009 3:06
sorry

clanek jak za bolsevikaRv

0 0
možnosti
JN

jeenedobik

31. 10. 2009 18:17
Re: sorry

I za bolševika byly dobrý články a i dneska jsou lidi blbci!!Zdraví antibolševik!!

0 0
možnosti
JN

tojsouveci

29. 10. 2009 15:33
Vidím to jinak.

Já to vidím jinak. Ačkoliv se umělci snaží lidem namluvit, že to dělají pro lidi (někteří tomu dokonce říkají: "obětovat se", tak je jasné, že prostě jen dělají práci, která je baví a kterou se živí (někdo lépe, jiný hůře). Argument, že "něco dokázali", mně přijde úsměvný, protože podobně jako zpěvák nazpíval X písniček, herec odehrál X divadelních představení, tak podobně pokrývač udělal X střech, opravář praček opravil X praček, řidič autobusu najel X tisíc či milionů kilometrů, kuchař navařil desetitisíce jídel.. Ale to, že já takové věci nedělám nebo je neumím neznamená, že je budu automaticky obdivovat, či považovat za vyznamenání hodné. Nic proti to, aby měli umělci svá "vyznamenání" jako Oskary apod., ale aby obdželi od prazidenta vyznamenání společně s lidmi, kterí mnohdy neskutečně trpěli v boji s fašisty a poté komouši, zažili mnoho příkoří, zachránili životy jiných apod., mně přijde nejen nepatřičné, ale až sprosté. 

0 0
možnosti
FP

forhend

29. 10. 2009 15:11
Nevím, ale mne tenhle

umělec ničím nenadchnul! Každý obyčejný, pracující, člověk udělal pro tuto zemi více, než onen umělec:-/...

0 0
možnosti
JN

jeenedobik

31. 10. 2009 18:23
Re: Nevím, ale mne tenhle

Hlavně TY!!;-D;-D;-D  (joudo)

0 0
možnosti
OF

Dezo-Conka

29. 10. 2009 14:22
Carnegie Hall...............

:-/

Gott zpívá kantýlenou a je to čistá komerce.Jo v mládí z něho němo mohlo být.

Ale dalse cetou nejmenšího odporu, začal zpívat ty svoje slaďáky.Bližím se k důchodu a tak už mi nevadí.

Proti jeho konformismu nic nemám,lepší jsme nebyli.Ale s tím "uměním"bych

to nepřeháněl.Ne každý ovšem má tak vytříbený vkus jako já :-P

0 0
možnosti
T

TomGrambal

29. 10. 2009 12:55
Karma

není co dodat

0 0
možnosti
P

perc

29. 10. 2009 10:25
Děkuji

Děkuji. Mluvíte mi z duše.

0 0
možnosti
JC

Jarcho

29. 10. 2009 8:54
Je zde ovšem otázka,

zda by neměl spíše pan Gott předat ocenění panu Klausovi. Protože z těch dvou jsou zásluhy pana Gotta větší a zdá se, že i trvalejší.

A také pan Gott je nenahraditelný - prezidentem ale klidně mohl být a zanedlouho i bude někdo jiný.

0 0
možnosti
T

tromi

29. 10. 2009 9:51
Re: Je zde ovšem otázka,

R^

0 0
možnosti
PK

mortimer.r

29. 10. 2009 8:54
Umělci, sportovci atd..........

Já se na vyznamenání sportovců, umělců atd. dívám tak trošku se smíšenými pocity. Zkrátka je to v zásadě ocenění za to, že dělají dobře svojí práci, za kterou berou nemalé peníze. Na druhou stranu ta jejich práce rozdává mnoha lidem radost (v případě sportovců je to sice často brnkání na nervy, ale budiž) a to si určitě uznání zaslouží. Nicméně pokud stejnou medaili za zásluhy dostane i aktivní odbojář, tak je asi něco špatně. Možná by neškodilo zavést pro tyto osobnosti nějakou speciální medaili třeba za rozvoj umění apod.. Někdo sice může zaargumentovat, že by to byl víceméně návrat do minulosti k titulům jako byl "národní umělec" nebo "zasloužilý mistr sportu", ale určitě by to nevzbuzovalo tolik kontroverze.

0 0
možnosti
  • Počet článků 298
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1618x
ekonom s přesunem názorů zleva spíše doprava