Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Lenka.Q

20. 5. 2008 17:33
Upřesnění a souhlas

Nejprve bych chtěla upřesnit, že hoax je poplašná zpráva, nemusí jít nutně o upozornění na zákeřný vir. Klidně to může být informace o tom, že při přepadení je možné zadat pin při výběru z bankomatu obráceně a ono to přivolá policii a já nevím co ještě.

A souhlasím s autorem v tom, že průměrně informovaný člověk hoaxy neposílá. Není-li si jistý, zda se jedná o hoax, podívá se na http://www.hoax.cz a v 90% případů zjistí, že posíláním takového mailu nadělá víc škody než užitku.

Mne osobně berou čerti, když mi ta kravina o zadání pinu obráceně přijde šestrkát a to  i od vážených ředitelů institucí.

0 0
možnosti

Vladimír054

20. 5. 2008 19:19
Re: Upřesnění a souhlas

Souhlasím s jedinou výjimkou: podle mých zkušeností se jedná o hoaxy nikoli v 90% případů, ale nad 99%.

0 0
možnosti

Alfie

20. 5. 2008 16:51
Úřednice jsou extra živočišný druh :-)

V naší firmě se snažím o osvětu už několik let, ale je to marný, je to marný, je to marný... adresu http://www.hoax.cz mají všichni v záložkách, leč úzkostlivě se jí vyhýbají. A veškeré poplašné zprávy o vybuchující limonádě,  Microsoftu rozdávajícím dolary za přeposlané maily, česky psané žádosti o darování krve do Zimbabwe a podobnou veteš neustále šíří systémem "přeposlat všem z adresáře". O prezentacích plných blikajících srdíček, medvídků a kytiček raději nemluvě.. :-)

0 0
možnosti

nyny.

20. 5. 2008 15:56
tak se neškareďte

třebas to byl hoax, ale sousta jiných není a to byste se divil, kolik ještě dnes existuje lidí, kteří bez rozmyšlení otevřou každý e-mail nebo jeho přílohu a to to třeba ani nemají antivirák. Ten, kdo to přeposlal zřejmě není natolik zdatný,aby to jako hoax vyhodnotil a poslal to dál,aby varoval. Kdysi dávno jsem za každé takové varování byla vděčná, páč kfyž mi Ilove you odšlehl obludu, já musela táhnout bednu do práce, protože jsem neměla nikoho, kdo by mi s tím pomohl. Tak každý řekne, co kdyby na tom něco bylo. Minimálně to lidi stále upozorňuje na to, že je nutno být obezřetný u e-mailů a mít alespoň základně ochráněné obludy.

0 0
možnosti

Vladimír054

20. 5. 2008 19:16
Re: tak se neškareďte

Nesouhlasím. Jediný efekt, který přeposílání hoaxů má, je tzv. "pasáčkovský syndrom" (v některých románských jazycích "syndrom cirkusového klauna"). Tolikrát pasáček (klaun)  přibíhal do vesnice s volání: "Vlci!" ("Cirkus hoří!"), že když pak jednou měl pravdu, už mu nikdo nevěřil.

Přeposíláním hoaxů můžete způsobit jen to, že až jednou bude varování oprávněné (resp. až jednou někdo bude opravdu potřebovat pomoci), potřebným už to nepomůže.

PS: Pardon, zapomněl jsem ještě na jeden efekt; pokud je někdo navíc ještě tak zpozdilý a neposílá hromadné zprávy na skryté adresy,  ještě tím může udělat radost kšeftařům s elektronickými adresami a vystavit tak své známé zvýšeným dávkám spamu.

0 0
možnosti

Hail Eris

20. 5. 2008 15:25
spalit harddisk

spalit je samozrejme hyperbola, ale softwarove vyvolat takove namahani disku, aby se zvysila pravdepodobnost jeho selhani ci alespon znacne snizila zivotnost, neni takovy problem...

0 0
možnosti

-drb-

20. 5. 2008 16:36
Re: spalit harddisk

Pokud to není takový problém, dokažte to. Jsem ochoten obětovat nový 750GB SATA disk s NCQ, daný škodlivý sw musí být provozován pod Windows Vista s uživatelskými právy. Prostě aplikace spuštěná uživatelem.

Tak co? Půjdete do toho? O ten disk se nebojím, to tvrzení je totiž naprostá kravina. Takhle manipulovat s diskem se dalo jedině v systému, kde uživatel měl přímý přístup k hardwaru a hlavně disky a řadiče měly jinou elektroniku.

Dnes už nejhorší hw excesy (např. příkaz k zaparkování hlaviček do neexistující pozice, nebo zastavení disku s vystavenými hlavičkami -> pád hlaviček na plotnu) nepovolí disk, další excesy částečně řeší NCQ (optimalizace vystavování hlaviček -> snížení opotřebení krokovacích motorů), a spoustu dalšího odstíní operační systém, protože nedá dost práv na spuštění některých věcí (např. opakované usínání a probouzení disku).

Riziko sw poškození je naprosto mizivé a úmyslné vyvolání velmi obtížné, ne-li nemožné.

0 0
možnosti

Glock každopádně bez -e

20. 5. 2008 13:53
Tipnu

Tipnu si, že to byly "schopné" zaměstnankyně těch institucí, které tak činily mimo svoji pracovní agendu.

Normálně řečeno: nemají co na práci a tak píší a přeposílají si fotky, prezentace, "vtipné" maily, drby, hoaxy, viry, ...

0 0
možnosti

tojsouveci

20. 5. 2008 13:31
Strašit

Vy jste ještě nezjistil, že lidi je potřeba neustále něčím strašit?

0 0
možnosti
  • Počet článků 298
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1618x
ekonom s přesunem názorů zleva spíše doprava