Karel Krejčík

Může za to Ústavní soud?

6. 09. 2009 13:45:00
Málokdy se naše politická scéna - a to i tací, kteří spolu často ani nemluví - shodne. Tento týden se jim to málem podařilo - když si Ústavní soud dovolil na základě stížnosti poslance Melčáka zasáhnout do volebního šílenství.

Tak trochu - aspoň podle mne - zaniká, že by k této situaci nedošlo, kdyby nebyla vyslovena nedůvěra vládě. Tak dlouho to Paroubek & his boys zkoušeli, až našli několik spřízněných duší - tady mu přeběhlictví paní Zubové nevadilo - kteří vládu Topolánka. (samozřejmě není a nebyla bez chyb) svrhli.

Nemá smysl se vracet k tomu, že jsme si uřízli ostudu v Evropské unii v rámci předsednictví. Demisi vlády nezvládli udělat při předsednictví ani Italové a to jsou na demisi vlád jiní kabrňáci. Kdyby prostě nedošlo k demisi vlády, předčasné volby by se nekonaly a naši politici by se dohadovali a plkali v Parlamentu vesele do přístího roku za velmi slušné a možná ještě větší peníze.

Asi to politici a hlavně nejmenovaný J.P. neradi slyší - dneska to zaznělo i v Otázkávch V.M. - že za vzniklou politickou situaci mohou politické strany. Slyšíme, co všechno je ohrožené - státní rozpočet, ekonomika a já nevím co ještě a že za všechno může Ústavní soud.

Nesmývají páni politici ze sebe svojí vinu? Ne nadarmo se často stává, že sám zloděj křičí chyťte zloděje.

Jak byli zpočátku politici v kritice dost jednotní (snad až na Svobodu), tak teď dochází k tomu, že každý má jiné návrhy a jinou představu o volbách - třeba o datu jejich konání (říjen (Paroubek) a listopad (ostatní)).

Už se "těším" na to, jak se budou v Parlamentu od úterka zase dohadovat - projednají vůbec něco jiného? Dohodnou se naši "geniální" politici o něčem?

Autor: Karel Krejčík | karma: 13.26 | přečteno: 1019 ×
Poslední články autora